Matfusket

Det här är bloggen som tror på förändring, som vill lyfta fram de goda exemplen och belysa de dåliga. Den är till för att informera och få dig att börja tänka och agera på egen hand. Att bli mer kritisk emot dagens livsmedel och vad den innehåller. Det är du som konsument som har den största makten. Börja agera, nu direkt!

23 kommentarer Lägg till din
 1. Hej Joakim!

  Vilken bra grej att du har startat den här bloggen! Jag är också jätteintresserad av vilken mat jag stoppar i mig och vad den pengafixerade livsmedelsbranchen gör med maten för att producera billigare och tjäna mer. Visst var TV-programmet Landet brunsås intressant!

  Lycka till med din blogg och ditt lärande om detta viktiga ämne!

  Tack för det du gör!

  Hälsningar,
  Linda

 2. Det här länge varit spekulationer om vad som är farligt och inte, men sakta men säkert börjar vi få fakta som backar upp hur skrämmande all den sk*t vi stoppar i oss är.

  Mycket bra initiativ, ryt på av fulla krafter. Medvetande åt folket!

 3. Tack för bloggen, hit kommer jag gärna igen. Också jag är för äkta produkter men känner att jag kämpar i motvind.
  Medias tjat om fördelarna med margarinerna sitter hårt i minnet på många. När det dessutom är billigare med kemiska blandningar än äkta vara så går många på det. Men jag ger mig inte!

  1. Bra att du kämpar, det går inte att ensam ge sig på diktatorn, det får vi göra tillsammans.
   Och medias tjat, kommer ursprungligen ifrån industrierna. Faktum är att det inte finns en enda studie som bevisar att mättat fett skulle vara farligt.

 4. Hej Joakim. Tack för din fina kommentar hos mig. Hoppas du blir en riktigt duktig kock när du flyttar hemifrån, med hjälp av mina recept 😉
  Jag försöker just sprida naturlig mat så att vem som helst ska kunna laga den.
  Jag gillar verkligen ditt sätt att skriva om Matfusket, det behövs. Tillsammans kan vi påverka och förändra folks sätt att se på maten.
  Ha det bra./ Birgitta

 5. Trevligt att du gör det här! Klart många tänker på vad de stoppar i sig men alla gör inte det! Själv försöker jag laga mat från grunden och mina barn följer tätt i mina spår!

  Lyckat till nu med både blogg och insupande av kunskap!

  Hälsningar
  /Alma Mater

 6. Hej, Joakim!

  Tack, för fin och värdefull info!

  Jag kommer mer än gärna tillbaks för att lära mig mer!

  Hoppas du finner vägar för att kunna fortsätta med din blogg!

  Hälsningar

  Ylva

 7. Varför finns inget om fusket från barnmatsjättarnas pulverfabriker? Såg att du listade fusk med grädde (36%) som topp 1-5….knappt fusk jämfört med hur grädde utnyttjas som begrepp för de allra minsta.

 8. Illa när man inte klarar av att bemöta frågeställningar med fakta utan väljer att blockera och radera.
  Det säger väl en hel del om kvaliteten på ”sanningen” matfusket levererar.

  Med vänlig hälsning, Christian

 9. Har precis köpt potatissallad i ICA Supermarket Parken Örebro. Jag blev mycket förvånad när jag läste innehållsförteckningen. Listan var mycket lång. Svårt att se hur många ingredienser det var. Det var olika nivåer. Kolla gärna upp detta och skicka det vidare till oss som bryr oss.
  Jättebra det ni gör. Vi är tacksamma!
  Hälsningar Vivi-Anne

Kommentera