Har du någon gång blivit matförgiftad?

Matförgiftning kan vara en riktigt obehaglig och tråkig upplevelse, en sådan som man inte önskar ens värsta fiende (om man nu har en sådan).
Det finns så många bakterier som kan utvecklas till matförgiftning så mathållningen är både a och o.
Därför vill jag, om du misstänker att du blivit drabbad av matförgiftning – anmäl det till kommunen som i sin tur kommer skapa ett ärende och undersöka detta. Det är viktigt så att fler personer inte blir drabbade och man kan även få ersättning enligt produktansvarslagen.
Varje kommun brukar kunna ha en e-tjänst där man anmäler matförgiftning, men det finns även en samlingstjänst som heter Matförgiftad.se

Kom ihåg att om du anmäler så skriv så utförligt som du kan, då detta kommer hjälpa utredningen av platsen du åt. Man kan alltid välja att vara anonym, men jag skulle ändå vilja slå ett slag för att välja att inte vara detta. Kommunen som gör utredningen får stor hjälp av att kunna kontakta dig ifall det behövs. Detta kan vara med ytterligare eller uppföljnings frågor, detta för att få en så bra utredning som möjligt.

Hoppas innerligt att ni slipper använda detta dock, för matförgiftning är inte kul!

Allt gott

 

Följ och dela gärna vidare!

Ekologisk matkasse - bäst i test

För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa

Kommentera