Doftolja till Aroma Diffuser – Sponsrad

Doftoljor- vardagslyx i ditt hem

Söker du också lite lyx i vardagen? Vill du skapa en härligt lugnande och positiv atmosfär i ditt hem? Att förvandla hemmet till en avslappnande fristad är faktiskt mycket enklare än vad många tror. Jag tror att enkelhet och kvalitet är något man kommer långt med.

Vad är en doftolja?

Ordet doftolja är något som på senare tid kommit att användas för ett flertal olika produkter. Doftoljan är en olja som egentligen är mycket lik en parfym och framställs på ett parfymhus. Oljan kan därför ha en mängd olika dofter, både mer naturliga och specialiserade, vilket innebär att du kan hitta nästintill en myriad av olika dofter. Valet av olja bör naturligtvis bero på ett flertal faktorer, bl.a. vad du själv har för preferenser, men också på hur pass stor yta du vill täcka med hjälp av oljans doft. Om du föredrar en doftolja med en starkare doft bör du välja en parfymolja; den enda skillnaden mellan de två är att parfymoljans doft är mer intensiv. Däremot bör man inte blanda ihop doftoljor med eteriska oljor, som är något helt annat.

Vad är en eterisk olja?

En eterisk olja är ett extrakt från naturen. Dess ursprung kan vara en växt, en blomma, en rot eller något annat, men det är en produkt som härstammar från det gröna. Högkvalitativa oljor framställs organiskt via exempelvis kallpressning och bör vara fria från agrokemikalier (som påverkar vår hälsa negativt) och syntetiska tillsatser (som försämrar oljans kvalitet och terapeutiska effekter). Oljorna används främst i aroma terapi (bl.a. massage) och därför ibland på helt andra sätt än doftoljor. Dessutom är de mycket koncentrerade, vilket kräver att de späds ut med en vanlig olja eller vatten innan de används.

Vilken olja bör jag använda?

Detta beror naturligtvis på vad du önskar uppnå. Om du är intresserad av aroma terapi är essentiella oljor ett perfekt val, eftersom dess naturliga egenskaper kan hjälpa till att förbättra din hälsa. Däremot är det A och O att använda en ekologisk olja av hög kvalitet, eftersom billiga versioner ofta innehåller många tillsatser som avsevärt försämrar oljans helande egenskaper. Genom att andas in de naturlig oljorna kan du bl.a. bekämpa huvudvärk, förkylningar och effektivt rena luften i ditt hem. Däremot avdunstar oljorna relativt snabbt vid kontakt med bl.a. luften och därför kommer de härliga dofterna inte att hålla i sig så länge som man skulle önska.

Om du vill fylla ditt hem med härliga dofter som varar länge bör du istället välja doftoljor. Det är också viktigt att poängtera att doftoljor också kan verka som aroma terapi, men på ett annat sätt. Även om de inte innehåller samma naturliga ingredienser som de eteriska oljorna, så skapar de helt fantastiska dofter av bl.a. lavendel, vilket har en avslappnande och avstressande effekt oavsett varifrån doften kommer. Om du dessutom använder oljorna tillsammans med en aroma diffuser kommer detta även att förbättra luften i ditt hem genom att tillföra fukt. Detta förhindrar bl.a. torr mun och hals, som är vanliga bekymmer när luften är torr.

Vart kan man köpa doftolja?

Om du vill hitta miljövänliga doftoljor och andra fantastiska produkter, då bör du besöka livehome.se. I butiken hittar du ett stort sortiment bland Aroma Diffuser och Doftoljor. Klicka på alternativen nedan beroende på vad du är ute efter.

Köp Doftolja
Köp Aroma Diffuser

 

Följ och dela gärna vidare!

Ekologisk matkasse - bäst i test

För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa

Kommentera