Framtiden med NFT låter dig äga dina recept till 100%

Vad är NFT?

NFT förkortningen står för non-fungible token och är en enhet av blockkedjan(distribuerad (decentraliserad) databas) och är endel utav ethereum-blockchain. Icke-fungibelt betyder unikt, precis som en engångstillverkning utav ett konstverk eller en unik matträtt, som aldrig tidigare lagats.

Nu när 3D skrivare kan producera mat, tror vi att NFT kommer slå sig in i matrevlotionen. Detta pågrund utav att 3D skrivare kan avbilda en exakt modell, utav datan som du matar in in i skrivaren. I framtiden kan du alltså äga ditt recept eller utseendet på maträtten med just NFT. Tänkt dig att du skapar ett unikt recept med ett unikt utseende virtuellt, kanske du lagar maten med dina VR glasögon på dig, sedan skriver ut maten via din 3D skrivare. Visst det låter allt för science fiction, men vi lovar dig. Detta kommer bli verklighet. NFT är en handling, ägande rätt till en tillgång. Låt oss säga att din tillgång är ett recept.
Det bästa med detta, är att med din ägande rätt i NFT, kommer du tjäna pengar på att låta dig sälja din NFT-maträtter i framtiden. För varje såld kopia utav din NFT, kommer du få en andel utav försäljningen. Nyligen startade en pizza restaurang som tillverkar sina pizzor med hjälp av robotar och 3D skrivare, även köttproduktion med hjälp av 3D skrivare har bara i år skyrockat i flera länder. När NFT och dessa slås ihop kommer vi ha en spännande framtiden med många unika recept, som vem som helts kan äga.

Robot som tillverkar pizza i italien

Nyligen lanserades NFT-domäner och hur hänger detta ihop med 3D skrivare och ägande utav NFT recept?

En NFT domän gör det möjligt att äga din domän till 100%, köper du en vanlig domän idag hyr du den.
Det är egentligen den korta sammanfattningen av varför du bör köpa en NFT domän. Du äger den, på riktigt och du kommer aldrig igen behöva betala för att förnya domänen igen. Vi kommer strax till hur allt hänger ihop med med 3D skrivare och NFT matrecept!

Vad gör en NFT domän unik jämfört med en traditionell domän?

En NFT domän, ersätter långa blockchain adresser till korta adresser ex BTC adress: 9GDaGA35691851XNKAGlq5g5 blir matfusket.wallet. En BTC adress är således väldigt krånglig och ja i princip omöjlig att komma ihåg, medans matfusket.wallet är oerhört enklare att komma ihåg. Dessutom som vi nämnde ovan så är NFT domäner unika och du äger den för alltid, den kommer även att bestå i all framtid med tack vare att den är del utav en blockchain.

NFT domäner – NFT recept

Nu väver vi hop 3d skrivare och NFT domäner.
Där du kommer sälja dina recept kommer antingen vara via 9GDaGA35691851XNKAGlq5g5, eller din egna NFT domän (ex. matfusket.wallet). När dina kunder besöker din adress, vill du givetvis att de ska komma ihåg ditt namn och ditt varumärke, därav finns det just nu god möjlighet att köpa ditt domännamn,  som skulle kunna vara exempelvis ditt varumärke eller ditt unika namn som ett NFT domännamn. En svensk sajt som listar alla tillgängliga domäner är nft-domäner.se, de listar från flera olika aktörer på marknaden som har rätten/system att sälja NFT domänerna. Ta en titt och haffa ditt domännamn för framtiden!

Följ och dela gärna vidare!

Ekologisk matkasse - bäst i test

För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa

Kommentera