Föreläsning om tillsatser den 9 mars

Under mitt reportage arbete om skolmaten har jag använt mig av en särskild källa då det gäller de olika tillsatsers risker. Jag har använt mig av Tommy Svenssons bok ”Handbok för den kräsne konsumenten” där han redovisar dess risker tillsats för tillsats. Jag har samtalat med honom över telefon ett par gången, och slogs av tanken att bjuda in honom till en föreläsning i skolans aula. När datumet var bokat återstod bara ett problem, finansieringen. Vem skulle betala finansieringen av fakturan? Som tur var hade jag redan innan varit i kontakt med Elisabeth Holmstrand Gustavsson ifrån MP Kristinehamn, efter mitt möte med Gustav Fridolin två månader tidigare. Jag frågade henne då om miljöpartiet kunde hjälpa mig med det. Det ville dem. Med tiden hoppade både V och S på och som sponsor stod tillslut den rödgröna oppositionen tillsammans med skolans elevråd. Vill tacka rödgröna oppositionen i Kristinehamn och skolans elevråd för att ni stöttade mig i det här för jag tror att det kommer att leda till något väldigt bra.

Läs även: Litet kan bli stort

Följ och dela gärna vidare!

Ekologisk matkasse - bäst i test

För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa

Kommentera