Svininfluensan – Den stora bluffen som satte Sverige i skräck

Det brukar talas om historien om den lilla pojken som ropade varg för många gånger. Då det sedan verkligen förekom en varg så var det ingen som trodde på pojken, varför vargen sedermera åt upp pojken. Denna liknelse brukar jämföras med den ”bluff” som förra hösten satte hela Sverige i skräck. Jag talar förståss om Svininfluensan, ja ni vet den där influensan som fick mängder av människor att vaccinera sig, för att inte tala om vi Svenskar. Aftonbladet skrev den 12 april, att nu kommer en utredning att tillsättas om hur farligt det egentligen var eller om vi bara blev lurade. Det har varit svårt att simma emot strömmen, för som jag brukar säga så är det bara de döda fiskarna som glider med strömmen. Jag var den enda, i en klass på nästan trettio elever, som inte vaccinerade sig. Det var svårt att ständigt opponera sig och att alltid komma med bra argument för varför jag inte tänker ta sprutan. Men frågan är varför man måste göra som alla andra, eller är det så att det är tryggast. För då jag som enda elev i klassen, väljer att inte vaccinera mig så börjar ett antal personer fundera på att det faktiskt finns ett annat alternativ.

För många har det setts som självklart att ta sprutan, den är ju gratis och den skyddar dig emot svininfluensan. Men anledningen till att just jag inte tog den var att det redan då fanns allt för många osäkerheter att injicera sprutan. Sprutan var inte tillräckligt testad för att klassas som ofarlig och jag ville inte vara någon försökskanin till någon medicin, sådant får man betalt för. Och som inte det vore nog så kommer en skandal fram i Tyskland. Under denna period hade vi nyhetsbevakning i skolan som innebar att varje elev under en veckas tid skulle ha koll på vad som under veckan händer för att sedan på fredagen redovisa det inför klassen. Självfallet väljer jag att ta upp denna skandal.

Skandalen var att det tyska försvaret och regeringen hade valt att inte vaccinera sig med det vaccin som de övriga medborgarna gjorde. Skälet till det var att det inte var tillräckligt testat för att få användas av dessa personer, de fick då ett annat vaccin. Men det värsta var att samma typ av vaccin även injicerades på Sveriges naiva invånare. Detta redovisade jag inför hela klassen, inte bara för att jag gillar att skapa en het diskussion, utan också för att jag tänkte att det här kommer att läggas som en bomb över klassen. Jag redovisade även hela ingredienslistan för vaccinet och självklart dess misstankar. Nyheten var tänkt att ta upp mindre än fem minuter men upptog mer än tjugo minuter.

Diskussionen följde även efter lektionen. Redan då sa jag att ”ta ert vaccin om ni vill vara försökskaniner för något okänt vaccin”. Men om det vore farligt så skulle de ju inte tillåta det, var en vanlig kommentar. Var inte så självisk, tänk på alla andra så att du inte smittar vidare. Men vad är problemet, om du tagit sprutan så kan du ju vara lugn då lär du ju inte bli sjuk. Och det här med att smitta vidare har ju inget med vaccinet att göra, du tar ju på handtagen ändå. Köp lite handsprit sa dem. Jag sa även då att förr eller senare kommer Janne Josefsson rota upp det här med svininfluensan och redogöra för alla ekonomiska aktörer i denna ”pandemi.” Nu har en utredningsgrupp på 29 självständiga influensaexperter som kommer att utreda WHO:s arbete.

Så här i efterhand kan man ju fundera på vem som står som vinnare i det här. Kan det vara de stora läkemedelsföretagen eller handspritstillverkarna, som tjänat miljoner på folks skräck. För en sak ät bra att komma ihåg. Livsmedels och läkemedelsindustrin är en bransch som alla andra och som är ute efter att tjäna pengar, stora pengar. Om någon kommer på ett piller som kommer att stoppa all förkylning för all framtid, tror du att det är något att vinna nobelpris för. Det borde det vara men det tycker nog inte företagen som mer ser det som en ekonomisk katastrof. För hur många miljarder drar de inte in på alla hostmediciner, halstabletter och treo tabbletter. Självfallet vill de inte ta död på oss, men att vara lagom sjuk och binda upp dem till deras egen produkt, det är så man tjänar pengar.

Sedan så vill jag säga att en sund livstil baserad på bra och naturliga råvaror borde vara den bästa skyddet.

Se även galenskaparnas sketch om influensavaccinet som skulle stoppa all förkylning. Klicka här

Läs även bloggen ”Livet efter sprutan” som berättar om sprutans bieffekter. Klicka här

Till alla er som tog sprutan så vill jag säga att ni då gjorde det ni trodde var bäst, informationen var dålig och bara ensidig. Men var mer kritiska nästa gång då pojken ropar varg:)

Ha det bra;)

Följ och dela gärna vidare!

Ekologisk matkasse - bäst i test

För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa
8 kommentarer Lägg till din
 1. Jag valde också att inte vaccinera mig, aldrig att jag skulle spruta in nånting i min kropp som är framställt utan ordentliga tester!
  Flera på mitt jobb hade haft trolig (men aldrig konstaterad) svininfluensa så jag var beredd på att bli smittad och sjuk jag också, men nädå, jag höll mig frisk hela tiden.
  Så i slutändan slapp jag både svininfluensan och svininfluensavaccinets bieffekter.

 2. Bra resonemang! Man bör nog se upp med vad man utsätter sin kropp för. När nu så stora ekonomiska intressen låg bakom de här vaccinationerna så ska man dra öronen åt sig, ifrågasätta ,söka kunskap själv, gå på sin känsla. Bättre att ha influensa och skaffa sig ett gott skydd på det sättet. Verkar lite naivt att vaccinera ett HELT folk, var är alla pengarna – de kunde vi haft till bättre mat i skola och åldringsvård!Ge sig på småbarn och gravida dessutom att de vågar, vem är ansvarig!?Just det bygg upp hälsa med bra mat! Ha en bra vår.

 3. Så enkelt är det ju inte.

  För jag antar med att du räknar iskallt med att mina skattepengar skall gå till din vård OM du blir sjuk?

  Det är inget lätt beslut, men det är inte självklart bra att inte vaccinera sig heller. Det kunde lika gärna ha blivit den pandemi de varnade för, det kunde varken du eller ja veta innan.

 4. Jag tog inte sprutan heller och blev aldrig sjuk. När jag tänker på hur mycket pengar detta ”vaccin” kostat oss skattebetalare så blir jag illamående. Dom pengarna hade kunnat användas mycket bättre!

Kommentera