En tankeställare

Jag undrar så här på påskaftons kväll hur många som lade märke till något underligt med mitt förra inlägg ”Kakaon försvinner”. Det var inget med texten som sådant, den var uppbyggd som de flesta andra, men var det någon som lade märke till datumet. Den publicerades den första april och jag måste erkänna att det inte var någon som helst sanning i det som skrevs i inlägget, inte vad jag känner till i alla fall. Jag ber om ursäkt till alla er som trodde på det men tyckte samtidigt att det vore en tankeställare. Om det skulle bli så, skulle du då köpa chokladen? Om inte, då hoppas jag inte att du äter margarin som fungerar på ungefär samma sätt. Att en kemisk produkt görs om för att till ögat, näsan och tungan, uppfattas som samma produkt. Samtidigt har jag en skrämmande känsla av att vi konsumenter fortfarandeskulle konsumera denna vara eftersom vi inte bryr oss i vad produkterna innehåller. Det enda vi tar hänsyn till är pris, smak och hållbarhet, även de som anser sig som ”finsmakare”. Jag vill i detta inlägg vecka din tanke för jag anar att några av er rynkade på näsan då ni läste raderna med ord som ”förvanskar” vår känsla av ”exklusivitet” då det gäller choklad, något som är heligt och som inte bör ifrågasättas. Varför inte hålla sig till rena produkter som inte är en fabriksprodukt under täckmantel av en annan skepnad? Vad tycker du?

Följ och dela gärna vidare!

Ekologiska matkassar – Hur ekologiska är dem?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Linas matkasse och Årstiderna För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa