Ett alternativ

Är vi tvungna att sluta konsumera frukt? Vad ska jag äta till mellanmål? Lugn det går fortfarande att förtära ett äpple då och då, men det finns alternativ. Välj ekologiskt odlad frukt, välj frukt märkt med krav eller varför inte ”Val Venosta” äpplen som är märkta med en liten nyckelpiga. (Se bilden). Dessa finns att köpa hos Coop och innehåller en mycket mindre besprutningsmängd. Det är inte samma som krav, men företaget försöker att använda så lite bekämpningsmedel som möjligt och använder istället tillgångar ifrån naturen, som nyckelpigor.

Om du vill veta mer, gå in på företagets hemsida. Läs nu.

Värt att observera är att inte blint lita på en märkning, det kan förekomma någon viss form av bekämpning, men risken för en sådan kraftig överdosering som vid livsmedelsverkets kontroll är väsentligt mindre

Följ och dela gärna vidare!

Ekologiska matkassar – Hur ekologiska är dem?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Linas matkasse och Årstiderna För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa