Ett alternativ

Är vi tvungna att sluta konsumera frukt? Vad ska jag äta till mellanmål? Lugn det går fortfarande att förtära ett äpple då och då, men det finns alternativ. Välj ekologiskt odlad frukt, välj frukt märkt med krav eller varför inte ”Val Venosta” äpplen som är märkta med en liten nyckelpiga. (Se bilden). Dessa finns att köpa hos Coop och innehåller en mycket mindre besprutningsmängd. Det är inte samma som krav, men företaget försöker att använda så lite bekämpningsmedel som möjligt och använder istället tillgångar ifrån naturen, som nyckelpigor.

Om du vill veta mer, gå in på företagets hemsida. Läs nu.

Värt att observera är att inte blint lita på en märkning, det kan förekomma någon viss form av bekämpning, men risken för en sådan kraftig överdosering som vid livsmedelsverkets kontroll är väsentligt mindre

Följ och dela gärna vidare!

Ekologisk matkasse - bäst i test

För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa
5 kommentarer Lägg till din
  1. Hej
   Jag antar att du följer LCHF kostens riktlinjer, så även jag. Dock följer inte jag den till så pass strikt att jag inte stoppar i mig en och en annan frukt då och då. Så finns det även läsare som inte alls följer denna kostlinje och därför valde jag att skriva om det. Jag anser också att det inte är fel att äta någon frukt i emellanåt, men bara då du är riktigt sugen på det och inte bara för ”att” äta eller följa något råd ifrån livsmedelsverket. Samt så ska man ju självfallet välja kravodlat så långt det är möjligt och även svensktodlat, men då det sistnämnda inte är möjligt under vinterhalvåret och den andra ofta något dyr så är det ett alternativ. Att ta en frukt anser jag är ett bättre alternativ till lösgodis då du slipper alla färgämnen och andra kemikalier.

   MVH
   Joakim Olsson

   1. Du får helt lagligt ladda ner alla våra låtar direkt på vår hemsida (Myspace), eller annat ställer på nätet.

    Fast om du inte skulle gilla dem så får du möjligheten att inte behöva ladda ner dem! Generöst va? ;P

    Förresten, bra blogg du har!

Kommentera