Påskafton

I år kom det ingen påskhare till Bergsjön utan en påskekorre som överlämnade denna soliga morgon två påsar ekologiskt tillsatsfria godisar ifrån ekogrossisten och ett pringles original rör. Kanske  har också han gått på föreläsning om tillsatser och funnit andra alternativ. Pringles – chipsen är original, utan glutamat och andra smakförstärkare, bra va. Ryktet om bra varor kanske håller på att sprida sig till andra levande varelser eller är det så att ryktet sprider sig till oss människor, för djuren förgiftar inte sin mat, vad jag vet.

Glad påsk! 

Följ och dela gärna vidare!

Ekologisk matkasse - bäst i test

För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa
4 kommentarer Lägg till din
  1. Hej Joakim och grattis till en blogg som kommer att göra intryck på och ge kunskap till många läsare! Fick tips till din blogg på ”kostdoktorn”. Jag var på Brogårn den 9 mars och lyssnade på Tommy, man blir alltmer övertygad om sitt eget ansvar vad gäller vår mat och dess innehåll. Är imponerad av dig och dina medarbetare som gjort ett sådant proffsigt arbete, det bådar gott för framtiden. Ni unga behövs verkligen nu, ett par generationer verkar ha missat jordens kretslopp och vad maten betyder för hälsan! Allt hör ihop jorden, växterna, djuren och vi. Härligt att du håller på – fortsätt i samma anda, vi följer dig och hejar på! Hoppas våra röd-gröna partier håller sig framme nu med sitt kostfolk och för fram denna viktiga fråga! Fram för upplysning! Kör hårt – Eva

Kommentera