Sopplunch på Café Kometen


För er som inte känner till Kristinehamn staden där jag bor, kanske ändå känner till någon annan liten stad med runt 25000 invånare. Ni förstår nog resonemanget att det sällan finns något perfekt kafé. För er storstadsbor som är vana vid att ha ett kafé vid varje hörn kanske inte förstår hur underbart det är när det plötsligt dyker upp ett kafé som inte är som de andra. Plötsligt så läser jag i tidningen att det gamla ”Kungskaféet” har bytt ägare, ja ni vet det som ligger vid Nordstan, för er som någon gång varit i Kristinehamn.

De nya ägarna tänker satsa stort på kvalitet vilket jag uppskattar mycket. Kakorna är bakade på riktigt smör och sopporna tillagade utan glutamat och kaféets namn kommer att lyda under Kafé Kometen”. Jag tänkte, det är stället måste man ju kolla in. Man är van vid att känna av den där ständiga stressen varje gång man äter ute. Ljudet av folk som springer förbi, ljudet av barn som skriker. Inte för att jag besökt Kometen mitt under lunchtid, men är det så att man tycker att kaféets entréplan är en aning högljudet, så har man möjlighet att ta sig ned till bottenvåningen som nu är inrett mycket vackert där det serveras sopplunch fram till klockan två på eftermiddagen.

Man får känslan av att det måste ha varit en gammal vinkällare där någon gång, eller i alla fall så har det potential att vara det, en känsla som skapas av då man stiger ned för den lilla trappan och möter tända ljus och en svart grind. Känslan av en gammal fängelsegrotta går inte att undvika.

I källaren serveras sopplunch dagligen, vilket jag tillsammans med min kompis Micke Malm testade under torsdagen för några veckor sedan, och jag måste säga att både jag och han var till en början ganska skeptiska till soppa som lunch på grund av att man blivit van den vanliga ”Dagens lunch” vid Café Paus som ligger vid centrum, men detta smakade över våra förväntningar. För att inte bara nämna den fina miljön som både skapar harmoni och matro, så har Kafé Kometen bevisat att det går att tillaga en riktigt god soppa utan smakförstärkare. Till soppan serveras hembakat bröd samt kaffe och kaka efter maten. Soppan går även att köpa som ”Take away”.

Slutligen måste jag uppmana samtliga Kristinehamnare, men också alla ni som någon gång har vägarna förbi, att besöka Kafé Kometen före klockan 14.00 och prova deras sopplunch för jag lovar att ni inte kommer att bli besvikna.

Kometen bloggar läs den nu

Joakim Olsson

Följ och dela gärna vidare!

Ekologisk matkasse - bäst i test

För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa
2 kommentarer Lägg till din
  1. Tack för det otroligt fina inlägget om oss! Och tack för den kunskap du sprider. Visst känner jag mig insatt när det gäller mat och kost. Men man kan omöjligt ha koll på allt och hela tiden kommer det ny kunskap. Så då är det kul att du kommer in till oss ibland och upplyser oss om sådant vi inte vet men tycker är viktigt. Sedan måste jag säga att jag är imponerad av din blogg. Du har uppenbarligen lagt ned mycket arbete och energi.

Kommentera