Allt fler yngre skaffar kolonilott

Ett större intresse för egenodlat. Ja det blir allt vanligare att vi svenskar införskaffar oss en koloniträdgård och odlar våra egna råvaror ifrån grunden vilket tyder på en positiv trend. Det skriver Dagens Nyheter i dag. Kanske börjar intresset för råvarorna öka och folk blir mer medvetna om att det faktiskt är möjligt att odla sitt eget trots att man bor i stan? Jag minns själv min farmors gamla kolonilott som vi sedan sålde för för många år sedan. Synd Jag minns de enorma hallonbuskarna, rödvinbärsbuskarna, den ena med ett litet hål i som man kunde gömma sig under. Men kanske de inte var så enorma då jag tänker efter, kanske var det jag som var liten. Hur som helst så tycker jag att det är trevligt med att yngre flyttar in i stugorna.

/Joakim Olsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *