Big Mc snusk & co

Sitter så här på måndagskvällen och tänker på det jag såg på teven igår. Dokumentären om världens största hamburgerkedja.  Om det fusk och snusk som förekommer inom företaget. Men att det inom ett sådant företag som MC Donnalds skulle kunna förekomma fusk kan väl knappast ha varit någon större sensation, det kunde väll alla ha anat på sätt och vis. Det är ju inte första gången företaget utsätts för granskning som visat intressanta resultat till företagets nackdel.

Men att hamburgerföretaget skulle sjunka så lågt att det rent systematiskt fuskar med de anställdas lönar anser jag vara tillräckligt för en total bojkott av företagets produkter. Att servera över en och en halv timme gammal hamburgare då det av hälsosjäl finns en gräns vid tio minuter är helt ofattbart. Att systematiskt stänga av varnade lampor, märka om förpackningslådor och på andra sätt manipulera är ännu ett sätt för det vidriga företaget att förbättra de årliga finanserna för företaget.

McDonalds måtto är att sätta kunden i främsta rummet och att erbjuda god servis, varför dessa kontroversiella metoder kom som en större chock för personaldirektör Lotta Björk. Hon visste ingenting och företaget hade ingen aning. Ändå ser samma systematiska fusk inte bara spritt över vårt land, utan också i andra länder i både Europa och Amerika.

Företaget förespråkar en bra och trygg miljö för världens barn, varför de har en egen klubb, kallas Ronald Mcdonnalds hus. Samtidigt visas ingen respekt emot personalen som till och med blir snuvade på timlön efter timlön. Jag har redan tidigare hållit mig restriktiv till McDonnalds,med högst ett par besök per år om jag måste. Men nu har jag helt tappat aptiten för att i huvudtaget besöka deras restuarang.

Hoppas alla ni anställda på McDonalds inte tar illa upp nu men, sök ett annat jobb och lämna företaget ifred. Det finns bättre jobb.

Bojkotta McDonalds, visa din protest på Facebook

I`m lovin it – Nej jag tror inte det.

Se Dokument Inifrån, på svt.se/play

/Joakim Olsson

Följ och dela gärna vidare!

Ekologiska matkassar – Hur ekologiska är dem?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Linas matkasse och Årstiderna För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa