Ett företags ansvar (Ny serie inlägg)

Jag tänker under de kommande dagarna starta en serie blogg inlägg som jag döpt till ”Ett företags ansvar. Det är en uppföljare till mitt tidigare inlägg, ”En anbudslista för tolv miljoner kronor”.  Jag har under en tid arbetat med att sökta upp två olika verkställande direktörer på tre olika företag som levererar livsmedel till Brogårdskolan i Kristinehamn. Jag har valt Knorr och Findus. Jag vill få en kommentar ifrån den person som leder koncernen om varför kycklingen, som i Findus fall, måste importeras ifrån andra sidan jordklotet, och varför brunsåsen och naggets, som i Knorrs fall, måste innehålla tre kraftiga smakförstärkare. Jag kommer i mitt kommande inlägg att ta reda på vad Knorr har att säga om varför de använder tre olika smakförstärkare.

Läs ”Mitt samtal med Henri Sauvage, VD Unilever Sverige”

Läs ”En lång resa för en inrikes biff”

Följ och dela gärna vidare!

Ekologisk matkasse - bäst i test

För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *