Fin kommentar

Måste citera en kommentar som jag fick ifrån ägaren av stans bästa café, Café Kometen. Helt utan margarin i bakverken. Jag känner mig riktigt nöjd då jag läser denna kommentar. Var nog den finaste av de alla. Tack

”Nu har jag läst och lärt. Jag tänker på hennes egna reflektioner i slutet, att hon känner sig lika förstådd som en stum analfabet när hon pratar med folk i sin omgivning om saken. Och det är det som är så synd. För oftast är det de som redan är ganska insatta och intresserade som får del av informationen. De som inte bryr sig nämnbart eller inte orkar de skulle ju aldrig ladda ned och läsa denna rapport. Eller hur? Fast det är nog viktigt att de insatta fortsätter försöka upplysa sin omgivning. Alltid fastnar det något och någon gång lyckas ögon öppnas.

Som mina till exempel. Jag har valt smör eftersom det smakar bättre. Jag har kandidatexamen inom kostvetenskap och inte ens en kvart av min undervisning vid Umeå universitet har ägnats till att berätta något negativt om margarin. Jag bakar ju alla småkakor och de flesta andra kakor med smör. I vissa mjuka kakor har jag margarin. Helt enkelt för att smör är dubbelt så dyrt som margarin. Men det där är så löjligt egentligen för det gör inte många kronor på varje bakverk om man byter ut allt margarin mot smör. Ni har inspirerat mig. Ut med margarinet och in med smör till hundra procent i bakningen.

Fortsätt kämpa! Jag ska också försöka dra ett strå till stacken. Vi kanske skulle kunna hitta på något tillsammans på cafét? En kväll då vi upplyser folk på något vis? Ha det gott! Anna”

Vill även tacka alla er andra som lämnat bra kommentarer och som värdesätter det jag gör.

Tack för att ni besöker min blogg, och kom ihåg det gamla ordspråket.

”Kunskap är makt.”’

Kometen bloggar. Läs den nu

Följ och dela gärna vidare!

Ekologisk matkasse - bäst i test

För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa
En kommentar Lägg till din
  1. Hade inte margarinindustrin bestått av ett par riktigt stora bolag med oändlig reklam och lobbyistbudget så hade margarin varit borta ur alla butiker, jag kanske förbjudet, för länge sen. Måste vara den värsta ”maten” som går att köpa numer.

Kommentera