Det börjar klarna

Jag börjar nu få en lite inblick i hur kycklinguppfödning fungerar, och jag kommer under dagarna att skriva ett inlägg med en fullständig redogörelse som kommer att reda ut alla frågetecken. Bland annat har jag fått reda på att en höna INTE behöver bli befruktat av en tupp för att lägga ägg, vilket jag trodde.

Kanske är det dags att besöka en höns gård, eller vad tror ni? Har ni några förslag i Värmland, det är snart sommarlov?

Följ och dela gärna vidare!

Ekologisk matkasse - bäst i test

För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa
3 kommentarer Lägg till din
  1. Du Joakim, när ditt besök blir av så undrar jag om du skulle ta med en fråga?

    I amerikanska recept påpekas ofta, med eftertryck, att man måste komma ihåg att tvätta händerna och äggen (utsidan på skalet) när man handskas med ägg. Detta eftersom USA bara är ett bland flera länder där man tillåter att värphöns bär på salmonella trots att sjukdomen i vissa fall t.o.m. kan leda till döden hos människor.

    I Sverige är detta inte tillåtet, så om salmonella upptäcks på en hönsgård avlivas hela besättningen.

    Min fråga är då: hur säkerställer man som hönsgårdsägare att hönsen inte smittas med salmonella? Ger man dem antibiotika i förebyggande syfte, eller är det en hygienfråga?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *