Hur kaffet blev en del av mitt liv

Kaffets underbara värld

Jag skulle kunna motstå mycket. Jag skulle kunna offra mycket och betala mycket. Jag skulle kunna vara utan både mobil och dator, (nåja nästan, då skulle jag ju inte kunna skriva här). Men ingenting går upp mot en riktigt välsmakande Cappuccino eller kaffe Latte som är ibland det bästa jag vet. Mitt intresse för kaffe växte sig stort under åttonde klass då skolan bjöd på gratis bryggkaffe. Jag minns att det var svårt att vänja sig vid smaken, men allt som var gratis var ju såklart gott.

Men det var inte fören sommaren mellan åttonde och nionde klass som det på allvar tog fart, då jag var på konfirmationsresa till Rom i Italien. Vi skulle till stranden men vi hade missat tunnelbanan och fick därför stå ut med en lång väntan. Det var varm, över 40 grader i skuggan. Jag och några kompisar besökte ett café och beställde för första gången en Cappuccino. Kanske beror det på att det var den första koppen som jag minns den så väl eller så är det så att Italienarna lägger ner det lilla extra på varje kopp kaffe, även till vanliga konfirmationsstudenter med knacklig skolengelska som inte förstår sig på det där med kaffe. Men jag kommer aldrig att glömma den koppen, och har aldrig stött på något liknande under de kommande tre åren som jag druckit kaffe.

Under terminen 08 – 09 tillbringade jag två dagar i veckan åt att praktisera på detaljföretaget Siba, där min kärlek till kaffe ökade kraftigt igen efter att ha legat nere ett tag. Min uppgift på företaget var att packa upp varor och givetvis, se till att det alltid fanns nybyggt kaffe åt de trötta försäljarna. Konsumtionen av kaffe ökade då det var lite folk i butiken och då det inte fanns några varor att packa upp, som mest kunde jag dricka nära fem koppar om dagen på arbetet.

Men varför berättar jag nu detta, är det intressant att få veta om hur jag trollbands av det underbara kaffets charm? Kanske inte. Förlåt för att jag stulit ett par minuter av eran dyrbara tid, men jag kan inte ge den tillbaka. Istället tänker jag skriva om något intressant som jag är övertygad om att många av er alla kaffeälskare där ute har undrat.

Finns det något samband mellan kaffe med skummad mjölk och ökning av midjemåttet? Är alla dessa ”lyxiga” kaffe varianter onyttiga eller kan dem med gott samvete konsumeras under vardagen? Svar väntas. Läs mitt kommande inlägg om kaffe Latte och Cappuccino samt åtskilliga andra kaffe varianter har något samband med övervikt. Ha en fortsatt trevlig lördag, själv ska jag koka en kopp kaffe och förvara den i en termosmugg samt komponera mitt kommande inlägg.

Följ och dela gärna vidare!

Ekologisk matkasse - bäst i test

För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa

Kommentera