Motion och socialt umgänge

Under den senaste tiden har vi fått höra mer och mer om den, rullbandet som gör det fantastiskt lätt för dig att promenera, när du vill, hur långt du vill och så ofta du vill. Vi hör om den på TV, vi läser om den i tidningen. Nöjda kunder berättar hur bra den är och vilka fördelar den gett. Jag har själv inte testat den men att bara höra ordet promenadband får mig att rynka på näsan. Vad i all världen ska man med ett promenadband till? Är någon villig att betala nära fyra tusen kronor för ett rullande band i promenadfart, när vi bor i ett land med så fin natur? Hur många av er har någon gång, eller i alla fall tänkt att köpa, ett träningsredskap i tron om att ni framför teven kan förbränna mängder av kalorier? De flesta används bara ett par gånger och står sedan framme ett par månader, för att sedan ställas in i garderoben, ges bort till någon i bekantskapskretsen eller ligga ute för försäljning på blocket.  Och det här med att förbränna mängder av kalorier framför teven tror jag inte ett dugg på. Varför då inte köpa en abtronic så slipper ni överhuvudtaget röra på benen. Nej, detta liknar bara en i mängden alla dåliga TV – shops produkter som folk impulsköper bara för att någon känd gymnastikledare känd ifrån TV säger det.

För samma pris som denna produkt kan ni få fyra par bra löparskor, då kan ni ha ett par för varje tillfälle, så att ni kan följa modet, eller skapa. Varför stanna inne nu när våren är på gång. Ta istället med dig ett par goda vänner ut och ta er en riktig promenad i Sveriges friska luft.

Kom igen nu, satsa pengarna på någonting får er att lämna husets fyra väggar och ge dig ut i den den varma våren som nu nalkas.

/Joakim Olsson

Följ och dela gärna vidare!

Ekologisk matkasse - bäst i test

För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa
4 kommentarer Lägg till din
 1. Jag har haft den stora glädjen att ha ett sådant gåband hemma i vinter. Då jag har svår reumatism,som blir så
  mycket sämre på höst och vinter så att det blir näst intill
  omöjligt för mig att komma ut, har jag gått varje dag
  på gåbandet. Goda vänner som oxå har besvär kommer
  varje dag och använder sig av bandet. Äfter
  avslutade pass omgås vi och har trevligt, nöjda med att
  vi har kunnat röra på oss. Nu har vi börjat gå ut och gå
  varje dag, och fortsätter med det tills hösten kommer.
  Snälla Joakim, döm inte ut bandet så där med en gång.
  Livet ser inte alltid likadant ut för alla. Jag är mycket glad
  för mitt band.

  Elin U

  1. Ok, i min tanke då jag skrev detta inlägg så såg jag bara alla dessa friska och krya människor framför mig. Men visst det är ett bra alternativ till gamla människor eller människor med någon form av fysiskt handikapp. Det enda man inte får med i priset är disciplinen att använda det. Men det kanske du har? 🙂

   Ber om ursäkt om någon tog illa upp.

   /Joakim Olsson

 2. Nej, jag tok inte illa upp.Jag håller nog med dig om att det
  är mycket bättre att gå ut i friska vårluften, vilket jag och mina vänner gör varje dag så snart snön år borte. Men när
  väderförhållanden är däliga, då går vi på bandet så det står
  herliga till. Vi har jätteroligt och omgås.

  Må gott Joakim

  Elin U

 3. iofs är detta inlägg rätt gammalt nu men det dök upp när jag googlade.
  jag har ett sådant gåband och jag använder det flitigt. visst kan jag gå ut och promenera och det gör jag också men för mig är det exemplariskt att kunna motionera den tid på dygnet då det passar mig, mitt arbete och min fritid.

  disciplin har knappast med gåbandet att göra, det är ännu jobbigare att ta sig ut och motionera om man nu ska prata disciplin 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *