Motion och socialt umgänge

Under den senaste tiden har vi fått höra mer och mer om den, rullbandet som gör det fantastiskt lätt för dig att promenera, när du vill, hur långt du vill och så ofta du vill. Vi hör om den på TV, vi läser om den i tidningen. Nöjda kunder berättar hur bra den är och vilka fördelar den gett. Jag har själv inte testat den men att bara höra ordet promenadband får mig att rynka på näsan. Vad i all världen ska man med ett promenadband till? Är någon villig att betala nära fyra tusen kronor för ett rullande band i promenadfart, när vi bor i ett land med så fin natur? Hur många av er har någon gång, eller i alla fall tänkt att köpa, ett träningsredskap i tron om att ni framför teven kan förbränna mängder av kalorier? De flesta används bara ett par gånger och står sedan framme ett par månader, för att sedan ställas in i garderoben, ges bort till någon i bekantskapskretsen eller ligga ute för försäljning på blocket.  Och det här med att förbränna mängder av kalorier framför teven tror jag inte ett dugg på. Varför då inte köpa en abtronic så slipper ni överhuvudtaget röra på benen. Nej, detta liknar bara en i mängden alla dåliga TV – shops produkter som folk impulsköper bara för att någon känd gymnastikledare känd ifrån TV säger det.

För samma pris som denna produkt kan ni få fyra par bra löparskor, då kan ni ha ett par för varje tillfälle, så att ni kan följa modet, eller skapa. Varför stanna inne nu när våren är på gång. Ta istället med dig ett par goda vänner ut och ta er en riktig promenad i Sveriges friska luft.

Kom igen nu, satsa pengarna på någonting får er att lämna husets fyra väggar och ge dig ut i den den varma våren som nu nalkas.

/Joakim Olsson

Följ och dela gärna vidare!

Ekologiska matkassar – Hur ekologiska är dem?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Linas matkasse och Årstiderna För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa