Tror SLV att hjärnan består av rapsolja och margarin?

Jag har märkt ett allt större intresse angående margarin och hur den tillverkas. Kampen om sanningen kan vara hård, men nu tror jag att det börjar klarna. Läkaren Andreas Eenfeldt förklarade sist vi sågs, att hela kostsamhället är som ett sjunkande Titanic som kommer att gå under. Om några år kommer allt att vara avslöjat och då vill folk finna någon att lägga skulden på.

Men vem är den verkliga gärningsmannen, för tron om att mättat fett skulle vara farligt, som uppkom efter några dåligt gjorda studier vid slutet av trettiotalet och början av fyrtiotalet? Ska vi skylla på EU, SLV eller margarintillverkarna?

Unilever kommer yrka på att de, liksom alla andra, trodde på det som forskningen bevisade, om det i huvudtaget fanns någon sådan.

Men kostprofilerna börjar backa nu, sakta men säkert, för att inte bli ifrågasatt då det hela rivs upp.

SLV har redan lagt i backen, tagit bort kostråden om sju brödskivor om dagen och vad kommer här näst. Men liksom en båt som färdas i hög fart, så tar det sin tid innan den verkligen färdas bakåt efter att man lagt i backen.

Jag läste just Sanna Edhins inlägg om vårt kära korrumperade SLV. Klicka här. Ett väl skrivet inlägg, jag citerar några rader nedan.

”Jag undrar om de på livsmedelsverket tror att hjärnan består av rapsolja – eller av margarin? Hela 60-70 procent av hjärnans fetter är mättade, och majoriteten av fetterna i höljet runt cellerna, cellmembranen, är mättade – och ändå behöver vi inte det?” / Sanna Edhin

Jag vill också påpeka att jag tycker det är nämnvärt underligt att en kostvetare eller dietist, som genomgått en flerårig utbildning av kost, inte har ägnat fem minuter åt att granska margarinet. Margarinets goda påverkan på vår kropp är antagligen så självklar att det inte anses som tillräckligt viktig  för att ta med studierna.

Kanske man kan fundera på vilka som ligger bakom finansieringen av studierna?

”Att blint tro på en auktoritet är samhällets värsta fiende”  /gubben Einstein

Kanske det ligger något i det?

Följ och dela gärna vidare!

Ekologisk matkasse - bäst i test

För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa
4 kommentarer Lägg till din
  1. På vilket sett menar du? Jag har aldrig smutskasten en dietist, men det kan ha blivit ett missförstånd. Det ja i mina inlägg om dietister är att den information och kunskap de sitter är enkelvinklad och inte flervinklad. Jag har ifrågasatt dess utbildning utifrån den information som framkommit angående ett flertal tjänstemän hos SLV som avgått pga att de har varit avlönade av margarinindustrin. Lobbyverksamhet har även framkommit, även hos SLV, ifrån industrin sida.

   Min avsikt har således aldrig varit att skriva illa om någon dietist utan bara utbildningen. Jag känner ett flertal dietister, och alla är mycket öppna för diskussioner. Vid fall har ståndpunkten i frågan förändrats efter att hon läst mina inlägg.

   Hon kommer i framtiden att baka med smör och förespråka smör och det är det som varit och kommer att vara min avsikt med mitt arbete.

   /Joakim Olsson

Kommentera