Underkastelsen – en kommande chockvåg

Snart kommer en ny dokumentärfilm att rulla upp på Sveriges biografer, en film som jag tror kommer att bli lika stor som Al Gores film ”En obehaglig sanning”. Den nya dokumentären är skapad av filmaren Stefan Jarl och handlar om de fruktansvärda kemikalier vi dagligen får i oss. Inte igenom livsmedel utan allt runt omkring. Ser fram emot en mycket intressant dokumentärfilm med kända svenska skådespelare och Peter Andersson som berättarröst. Det är ingen film som man mår särskilt bra av efteråt, men den sägs vara mer än tankvärd. Det är dags att börja agera nu om några år kan det vara försent. En bra början är att se denna välgjorda film, det ska jag göra.

Klicka på bilden för att se filmens trailer.

Följ och dela gärna vidare!

Ekologiska matkassar – Hur ekologiska är dem?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Linas matkasse och Årstiderna För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa