Avsluta middagen med jordgubbar

Sommaren närmar sig med stormsteg, de senaste månaderna har gått i rasande takt. Nu återstår bara några dagar innan skolan slutar och det äntligen får bli sommarlov. Och vem förknippar inte jordgubbar med sommar och vem kan vara utan de läckra bären. Priset håller på att sjunka.

Sist jag passerade en jordgubbsförsäljare låg priset på 30 kronor, kanske hinner det sjunka något innan midsommar då den största konsumtionen sker. Men kosta vad det kosta vill, en midsommar utan jordgubbar är som mig utan tangentbord. Kanske begäret väger in i priset.

Hörde även att skörden varit dålig i år och att volymen jordgubbar kan bli låg i år i jämförelse med andra år, vilket givetvis reglerar priset.

Läs mitt tidigare inlägg i detta ämne. Klicka här.

Men för den som ändå fått tag i dessa underbara bär och vill ha tips på hur man kan använda dem, kan läsa SVD:s artikel, publicerad igår. Klicka här.

Följ och dela gärna vidare!

Ekologisk matkasse - bäst i test

För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa

Kommentera