Det ständiga sötsuget

Alla känner till vad sötsug är och alla har någon gång känt av den starka känslan och längtan efter socker.  Jag vet själv hur det är. Du omfamnas av en stark känsla av att lägga något sött på tungan, någonting som saknas. Det sker ofta efter långa och tuffa arbetspass, sena eftermiddagar och vid slutet av veckan, samt då du bara råkar passera den där stora godishyllan. Genast sätter tungan ingång att vattna.  Men vad är det som får oss att känna behov av stoppa något sött i munnen och vad är dem bakomliggande orsakerna, professor Martin Ingvar svarar på några av dess frågor i en artikel, skriven av expressen den 26 mars.

Klicka här för att läsa artikeln

Följ och dela gärna vidare!

Ekologiska matkassar – Hur ekologiska är dem?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Linas matkasse och Årstiderna För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa