Johan & Nyström, kafferosteri, ett spännande besök

Under den kommande framtiden har jag planerat att ha en serie som jag kommer att kolla för “I råvarornas tecken”. I denna serie kommer jag att resa runt på gårdar, fabriker och mejerier för att ta reda på hur vår mat framställs och dokumentera de steg som sker innan råvarorna når våra hyllor. Jag börjar i min närhet men den dagen jag får tillräckligt med pengar, kommer jag att besöka Latinamerika och Indonesien för att dokumentera de råvaror som vi importerar därifrån. Mina ambitioner med projektet är stora, men någonstans måste man ju börja.

Följ och dela gärna vidare!

Ekologisk matkasse - bäst i test

För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa

Kommentera