Smaken för monarkin – Ett rent matfusk

Snart stundar det stora bröllopet. Det stora kungliga bröllopet som planerats och diskuterats i över ett år tid. Nu är månaden  kommen och hela svenska folket räknar ner dagarna. Eller, nja, nästan alla. Tycker själv att det här med monarki börjar bli en aning för stort, och under det senaste året har det naturligtvis eskalerat totalt. Idag går det knappt att undkomma det. Hade någon ställt mig frågan för två år sedan, om jag var för eller emot monarki, så hade jag sagt definitivt, emot. Detta med tanke på den summa det kostar oss svenska skattebetalare varje år. Men idag skulle jag nog svara, att en nedbantning av omfattningen vore bra. Jag fick nyligen veta att varje svensk bidrar varje år med i genomsnitt 17 kronor till monarkins existens. Detta låter inte så farligt en då.

Klart att jag kan bjuda käre knugen på en kaffe en gång per år, han får ju faktiskt en kaka också  i priset.

Men i skuggan av allt lyx, förekommer, trots att man inte tror det, det så ofta förekommande MATFUSKET. Tårtan som tagits fram av konditorimästaren Günther Koerffer är inte en tårta som kan kallas för delikatess. Bröllopstårtan, är ett ämne som det diskuterats mycket bland folket och i olika medier. Men ingenstans har information  fram kommit, att den officiella bröllopstårtan faktiskt är en vara som inte är tillagad av traditionell och genuin konditoriteknik, utan rent fusk. Detta är uppgifter som framkommit ur en artikel i Expressen den 1 juni.

Till stor del av, för att inte säga hela, tårtan kommer att bestå av hel eller halvfabrikat. Tårtbotten kommer att köpas färdig, liksom allt annat innanför. Bara i tårtbotten finns ett tiotal olika tillsatser som inte fyller någon funktion. Samma gäller vid tårtans övriga beståndsdelar. Helt otroligt om ni frågar mig.

För den som har måttlig kunskap i bakning vet att det är möjligt utan större svårigheter att tillreda en tårta helt ifrån grunden. Att inga konstgjorda tillsatser behövs.

Så köp ”folkets tårta”, känn dig speciell och ihågkommen med en tillsatsbomb till tårta.

Varför ska vi svenskar få nöja oss med fusk då hovet får njuta av äkta vara.

Köper du tårtan på närköpet, kan du  kanske räkna med att fusk förekommit, men om du besöker det genuina konditoriet i din stad borde du kanske förvänta sig mer, trodde jag.

OBS: Jag hittade ingen bild på den riktiga bröllopstårtan, men valde att lägga upp Frödinges bröllopstårta. Denna kan ni också titta närmare på genom att klicka på länken nedan.  Dock behövs förkunskap om tillsatser eller en tillsatsnyckel eftersom tillsatserna står med sitt fulla namn. Men vad jag såg så var majoriteten av ingredienserna bara skräp.Läs även expressens artikel om tillsats bomben. Ladda ner tillsatsnyckel. Klicka här

http://www.frodinge.se/index.asp?avd=produkter&sub=Tårtor&prodID=101

http://www.expressen.se/debatt/1.2007796/sebastien-boudet-folkets-tarta-ar-en-tillsatsbomb

Följ och dela gärna vidare!

Ekologisk matkasse - bäst i test

För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa

Kommentera