Hallucinationer och kronisk trötthet – nu utreds vaccinet

Allt fler fall av  den mycket ovanliga sjukdomen narkolepsi har rapporterats i Sverige den senaste tiden. Arvid är ung, har bara följt föräldrarnas val som i sin tur trott på det myndigheterna rekommenderat och tagit sprutan mot svininfluensan. Nu har många barn insjuknat i denna mycket svåra sjukdom som är livslång och utan bot.

Denna sjukdom är i vanliga fall mycket ovanlig och förekommer bara enstaka gånger per år. Symtomen är kronisk trötthet och regelbundna svimningar ofta i samband vid starka känslor som skratt och gråt.

Nu visar starka kopplingar till vaccinet som mer än 6 miljoner svenskar vaccinerade för mer än ett år sedan. Majoriteten av de insjuknande har tagit sprutan och nu börjar en utredning ta fart. Sverige är ett av de länder som varit flitigast att vaccinera sina invånare vilket kostade skattebetalarna nära en miljard kronor. Ett kontrakt skrevs med läkemedelsföretaget Glaxo Smith Kline som dragit in hundratals miljoner ifrån den svenska staten.

”Kalla Fakta” sände tidigare idag ett reportage om detta. Läkemedelsverket försvarade sitt agerande men någon representant ifrån företaget ville inte ställa upp. Men en sak är fastställd, ingen ersättning eller skadestånd ifrån GSK:s sida, det skrevs under i kontraktet.

I MEDIA:

Kalla Fakta – Ständigt trött med hallucinationer

Skrivet i Aftonbladet

Skrivet i Expressen

BLOGG:

Livet efter sprutan

LÄS MER OM FARORNA MED VACCINET H1N1

Vaccinationsfaran

TIDIGARE PÅ MATFUSKET

Vaccinet

Följ och dela gärna vidare!

Ekologisk matkasse - bäst i test

För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa

Kommentera