Kolhydrater till hjärnan – viktigt…eller?

Tycker att det är märkligt att myten om att kolhydrater skulle vara något livsviktigt för vår hjärna fortfarande lever kvar. Som att vi inte kunde klara oss utan det.

Det är faktiskt så att det inte finns något bevis för att kolhydrater är ett måste men heller inget som bevisar det motsatta. Däremot finns en rad olika personer som lever sina dagar nästintill eller helt utan kolhydrater.

Det är så att äggvitan agerar samma funktion som kolhydrater för hjärnan när det behövs. Så socker kommer att till hjärnan ändå ska du se. Men det blir ingen risk för överkonsumtion då, vilket ger ett högt blodsocker som leder till övervikt.

Ni har säkert hört talas om de viktiga fetterna och de viktiga proteinerna men har du någon gång hört talas om de livsviktiga kolhydraterna. Vad händer om man slutat äta kolhydrater? Ingenting. Slutar du äta fett och protein dör du på sikt, likt barnen i Afrika men slutar du äta kolhydrater händer inget avsevärt.

Slutsatsen blir enkelt.

Kolhydrater är inget livsnödvändigt.

Följ och dela gärna vidare!

Ekologisk matkasse - bäst i test

För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *