Kostråd för diabetes

Är du diabetiker? Känner du någon som har diabetes?

Jag är inte diabetiker men jag känner ett par personer som har diabetes. De tycks veta precis vad de ska äta. Det är enkelt. De följer självklart de rekommendationer som idag finns lättillgängliga, hos läkare dietister och andra kostrådgivare. Men saken är den att dessa kostråd bygger på att man ska äta mycket kolhydrater, dock bör man övergå till grovt bröd för att ta ett exempel. Detta just på grund av att grovt bröd räknas som långsammare kolhydrater och därför tas upp långsammare av kroppen och för in det i blodet. Det är just detta som en diabetiker har problem med. Att blodsockret blir förhögt.

Men alla kolhydrater, långsamma som snabba, omvandlas hur som helst till socker som onekligen tar sig in i blodet. Det är därför märkligt att rekommendera kolhydrater till en diabetiker.

Om diabetikern inte åt kolhydrater, kanske inte insulin behövdes i den utsträckningen som idag. Om man åt sådant som höll blodsockret i schack vore inte ett extra tillskott av insulin ett behov.

Därför bör dagens rekommendationer ändras.

Följ och dela gärna vidare!

Ekologisk matkasse - bäst i test

För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *