Livsmedelsverket nordiska kostråd

När jag ringer till SLV för att försöka få svar på vilka studier som den lutar sina kostråd mot får jag ännu inget svar. Det verkar som om samtliga på myndigheten gått i pension eller tagit semester. Jag har under snart en veckas tid sökt någon inom expertgruppen för kost och hälsofrågor men inte kommit i kontakt med någon av de tjugotal personer som är involverade i gruppen. Hela tiden blir jag kopplad till en telefonist och hela tiden blir jag ombedd att ringa igen efter semestern.

Men så idag fick jag prata med upplysningen, de hade ju svar på allt. Men om svaret skulle vara av värde eller om det var rätt var inte samma sak. Upplysningen hävdade bestämt.

”Våra kostråd har vi tillsammans med de övriga nordiska länderna tagit fram med hjälp av forskning som bygger på den bästa expertis inom modern forskning.”

”Jag har för mig att dessa studier ska finnas presenterade någonstans på våran hemsida.”

Detta var de meningar som var värda att citeras av detta nära tio minuter långa samtal.

Följ och dela gärna vidare!

Ekologisk matkasse - bäst i test

För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *