Margarintillverkning – Vad har du på mackan

Här om dagen skrev Pernilla Wahlgren om margarin, en länk ifrån kommentarerna ledde sedan till ett av mina kanske mest omdiskuterade och mest lästa inlägg ifrån min gamla blogg. Jag pratar om margarintillverkningen. Därför finns nu informationen tillgänglig under sidan ”kost i korthet” bara att läsa.

Sedan så kom jag på att det idag faktiskt är exakt ett halvår sedan inlägget publicerades samt på dagen åtta månader sedan jag startade bloggen. Åtta månaders underbart bloggande kommer att firas idag alltså och snart är det nytt år. Dags att börja fundera på nyårslöften kanske?

Så vill jag nämna något om avslutningen på ”Biggest Looser” igår. Säga vad man vill om träningen och kosten, men det var fantastiskt att se hur många kilo de tappat, särskilt Rune som mer eller mindre alltid varit min idol i serien. Kanske tack vare hans norska dialekt eller kanske för att han ser ut som den snällaste människan på jorden som alldrig har gjort en fluga förnär.

Men sedan så tycker jag självklart att de som vill träna  så mycket som de gjorde i programmet får göra det, men det viktiga är att folk får veta att det finns ett annat sätt.

Jag tänker nämna några ord som  min vän Henrik Kåräng sa här om dagen,  han som utfört en enorm prestation vad gäller vikten utan att egentligen springa eller träna en meter, han har gått ner över 60 kilo.

Han säger på Eenfeldts föreläsning förra torsdagen att det finns två saker som han hatar mer än allt annat.

Det är:

  • Att träna
  • Att vara hungrig

”Jag har inte gjort något av dem. Jag är patologisk lat.” Sa han.

(OBS: Detta inlägg skrevs den 23 november)

Följ och dela gärna vidare!

Ekologisk matkasse - bäst i test

För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *