Snabbmat sänker barns IQ

Skräpmaten har blivit allt vanligare under de senaste åren och har spridit sig likt en löpeld över vår jord under de senaste decennierna. Kanske var grundarna av av McDonald, de två bröderna med det kända efternamnet den bidragande faktorn.

De startade i början av 40 – talet en restuarang som kom att bli ett av världens största affärsimperium, men helt utan vetskap om hur stort det kom att bli sålde de rättigheterna till restuarangen till en annan affärsman i mitten av femtiotalet varvid McDonnalds kom att växa till ett enormt imperium.

Kanske är det det enkla, det snabba och det billiga som har gjort McDonnalds till det det är i dag. Hos många en snabb lösning, för andra en del av vardagen.

McDonnalds har hjälpt många i mångt och mycket. Företaget har till och med en egen insamling under namnet Ronald McDonnalds Club.

Men i vilken utsträckning har företaget bidragit till den fysiska ohälsan som påverkar människorna på vår jord? Aftonbladet skriver idag om hur unga förlorar IQ genom att under lång tid äta för mycket snabbmat, det har visat sig påverka hjärnan sägs det. Vad tror du? Har snabbmat någon direkt påverkan på oss eller är det bara en myt? Har denna typ av kost någon direkt negativ effekt på oss eller är det också bara någon myt?

På de ovanstående frågeformuleringarna tror jag att de allra flesta svarar att det givetvis är så. Snabbmat är inte bra för hälsan. Men i många fall går det nu att välja grovt bröd och som reklamen menar, enligt tallriksmodellen. Borde inte det vara nyttigt?

Kött som sådant har aldrig visat sig vara en bidragande faktor till övervikt och heller inte fett, däremot det vita brödet som vi äter så mycket av idag. Men är det så enkelt att det enbart är det vita brödet och det raffinerade sockret i drycken som är anledningen till övervikt och fetma eller varför inte dåliga betyg?

LÄS MER

Aftonbladet om sambandet mellan snabbmat och IQ

Följ och dela gärna vidare!

Ekologisk matkasse - bäst i test

För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa
En kommentar Lägg till din

Kommentera