Unilever går med underskott

Försäljningen av oljor och fetter uppgick år 2008 till över 4 miljarder kronor i Sverige. Av detta såldes margarin för hela 2,6 miljarder kronor. Trotts detta gick den världsledande margarintillverkaren Unilevers svenska dotterbolag Unilever Sverige AB  med ett ekonomiskt underskott på cirka 132 miljoner kronor. Företags totala nettoomsättning samma år uppgick till 3,8 miljarder kronor, vilket ger en vinstmarginal på minus 2,77% till skillnad för plus 6,37 % år 2007.

Läs också:

http://matfusket.wordpress.com/2010/06/14/oljor-och-fetter-for-nara-5-miljarder/#more-967

Följ och dela gärna vidare!

Ekologisk matkasse - bäst i test

För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *