Sponsrat inlägg: Mattermos.se

Inlägget är sponsrat av Mattermos.se och innehåller annons-länkar.

Hur bevarar man mat kall eller varm? Jo! En matlådetermos. Denna uppfinning är en otroligt fiffig grej för er som inte gillar att värma mat i micron, alternativt inte har tillgång till en micro.
Termosen bevarar maten varm eller kall beroende på tempraturen den hade när den stoppades i.  I ett test som ica kuriren genomförde så testade man att hälla i kokande (100 grader) vatten i olika mattermos för att se vilken som kunde bibehålla värme längst. Direkt efter att vattnet hamnat i matlådetermosen så skruvades locket på och man väntade i cirka 4 timmar. Därefter så uppmätte man vilka tempraturer vattnet hade, och en hade hela 89,6 grader efter 4 timmar. Vilket är ett helt godkänt betyg! Se gärna en mer utförlig del av test på Mattermos.se

När man skall välja en matlådetermos så vill man alltid välja en så liten som möjligt, men som ändå har nog med plats för maten som du skall ha i den.
Varför då tänker du då? Ju mindre yta den har, desto längre kan den hålla värmen.
Sen finns det såklart fler aspekter att ta hänsyn till, design, användbarhet med flera. Men ifall du är en praktisk människa som i mitt fall så vill man att funktionaliteten (att bibehålla värme & kyla) är en riktigt viktig punkt.

Användningsområdena är fler än vad man kan tro! Det är otroligt vanligt att man äter ute istället för att man tar med sig mat. Problematiken är att man inte känner att man kan bibehålla mat i en sådan lång period som tex en bilresa på 8 timmar. Med just en mattermos är detta fullt möjligt, oavsett om det är kall eller varm mat.

Speciellt ifall du reser mycket i tjänst eller är tex yrkeschaufför. Utemat är i de flesta fall, fulla av tillsatser och inte alls hälsosam mat. Att vara ute på vägarna som tex yrkeschaufför och åka långt varje dag så finns det verkligen ett behov med god hemlagad mat istället för den där sunkiga baguetten på macken som har en innehållsförteckning lika lång ett månadshandlingskvitto från maxi.

Det är även ett bra sätt att slippa micra mat som verkligen inte fungerar i micron. Alla har vi testat att micra Pommes elller Pizza. Besvikelsen är såklart total. Då micron värmer upp ”vattnet” i maten så blir det ofta en hård/seg blandning, men då mattermosen bibehåller värmen så blir det en helt annan effekt!

Det finns även Matlådetermos för barn . Men tänk på att välja en termos utan pvc. För er som inte vet vad pvc är så är det en plasttyp som innehåller klor och andra gifter som kan frigöras vid upphettning.

 

 

 

Följ och dela gärna vidare!

Ekologisk matkasse - bäst i test

För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa

Kommentera