Ekologiska rengöringsprodukter

Vi tycker det är viktigt att alltid köpa ekologiska rengöringsprodukter som är nedbrytbara och således bra för vår miljö. Att köpa det billigaste tvättmedlet eller diskmedlet är oftast väldigt dåligt för vår miljö, samtidigt som effekten inte motsvarar våra förväntningar.

Polycyclic musk

Visste du att många rengöringsprodukter, såsom tvättmedel och mjukmedel innehåller ett ämne som kallas polycyclic musk? Detta ämne tillsätts bara för att dina kläder ska dofta nytvättat längre. Nackdelen med detta ämne är att studier visat att det kan spåras till livsmedel, modersmjölk och annat. Se naturvårdsverkets rapport här.

Välj en bättre produkt och spara pengar!

Det är lätt att hamna i fällan och tro att billigast alltid är bäst. Men faktum är att de dyra rengöringsprodukterna ofta håller längre då man bara behöver använda en liten mängd för att det ska bli rent. Ett bra exempel är Washologi som tillverkar tvättmedel, mjukmedel & linnevatten i Sverige. Alla deras produkter är biologiskt nedbrytbara och innehåller inga färgämnen.

Använd mindre än vad du tror behövs

Ett bra sätt att spara på miljön och pengarna är att spraya rengöringsmedlet försiktigt. Använd hellre för lite än för mycket.

Städa är säkerligen inte något som någon tycker är särskilt roligt, men det är ju faktiskt ett måste om vi vill hålla det rent och hygieniskt. Vi vill därför tipsa om den miljösmarta rengöringsserien från Maison Balle, som täcker hela ditt behov av städprodukter. Rengöringsserien är framställda av så naturliga ingredienser som möjligt och har INTE testas på oskyldiga djur. Förpackningarna är 100% nedbrytbara. Det som gör denna fantastiska rengöringsserie så framgångsrik är att man använder eteriska oljor i sina produkter, varje städning blir mycket väldoftande och skonsam mot dig och din familj, men främst snäll för naturen. Vi alla vet att det inte är värt att fuska emot naturen, därför borde detta vara ett självklart val för alla som uppskattar moderjord.

Kan rengöringsprodukter vara en inredningsdetalj?

Det tycker vi, Maison Belle har verkligen lyckats med att ta fram förpackningar som matchar fint med övrig inredning i badrummet och köket.

Maison Belle´s sortiment är brett,

Allt från allrengöring, glasrengöring, anti-kalt produkter för köket, badrummet och du hittar även tvättmedel, mjukmedel och handdiskmedel.

Återförsäljare för Maison Belle

Livehome.se är en återförsäljare för varumärket Maison Belle och har även ett brett sortiment med naturvänliga varumärken för tvätt och rengöring.

Följ och dela gärna vidare!

Ekologisk matkasse - bäst i test

För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa

Kommentera