Sponsrat: Årstiderna – Sveriges enda helt ekologiska matkasse

Inlägget är reklam för Årstiderna och innehåller annonslänkar

 

Årstiderna – Sveriges enda helt ekologiska matkasse

Årstidernas idé är enkel: De tar en trälåda, fyller den med säsongens bästa ekologiska råvaror, lägger i några lättlagade recept som passar till innehållet och levererar den direkt hem till din dörr.
Årstiderna är ett ekologiskt företag. Det är en oerhört viktig punkt för dem. Årstidernas varor är alltid ekologiska. Enda undantaget är den fisk som fångas i naturen, samt salt. Vi samarbetar med odlare över hela Europa för att kunna leverera säsongens bästa ekologiska råvaror.

VI ÄR DET VI ÄTER

Årstiderna ser  människan som en del av naturens stora ekosystem. Det sätt som vi behandlar naturen på bestämmer vad naturen kan ge oss tillbaka i form av mat, miljö och rent dricksvatten. Detta skapar ett naturligt beroendeförhållande mellan natur och människa och det vill vi förvalta så bra som möjligt.

FRÅN ÅKERN DIREKT TILL DIG

Vår fokus är att skapa en direkt väg från bonden till kunden. Därför strävar vi efter att råvaran ska förarbetas så lite som möjligt, minimera transporterna i största möjliga mån och för att man avsiktligt ska arbeta efter årstiderna. Vi vill visa respekt för naturen och för de som arbetar med den.

Varför skall jag välja årstidernas matkasse?

 • 100% ekologiska varor
  Alla våra råvaror är certifierat ekologiska med undantag av fisken, här följer vi världsnaturfondens rekommendationer.
 • Inga tillsatser
  Det fanns inga tillsatser när Äktavara testade olika matkassar. Du kan se deras resultat Här
 • Närhet till bönderna
  Vi odlar dels själva på våra gårdar, men samarbetar också med en mängd ekologiska leverantörer. Det är viktigt för oss att det ligger själ bakom vad varje odlare företar sig. En ekologisk gröda kräver kärlek och omtanke, därför är vi också själva ofta med vid t.ex. skörd och plantering.
 • Mer grönt på tallriken
  Kött är det livsmedel som påverkar klimatet mest. Alla behöver inte avstå helt från kött, men genom att minska köttkonsumtionen kan du göra en stor skillnad både för dig själv och för miljön. Vi försöker inspirera till en grönare vardag genom att låta nya spännande grönsaker stå i centrum – några har du kanske aldrig smakat förut.
 • Säg farväl till matsvinn
  Receptens och matkassens innehåll är anpassat efter det antal personer och dagar som du har valt. Det innebär att du inte kommer ha kvar några råvaror som du inte förbrukar och måste slänga.
 • Spara tid
  Du sparar tid på planering och inköp, och får alla varor levererade direkt hem till dörren.
 • Ny inspiration till middagsmaten
  Du kommer garanterat att utvidga din repertoar av middagsrätter. Varje vecka byts menyerna i alla våra kassar och du får massor av inspiration till ny, lätt och välsmakade vardagsmat. Vi lägger ofta ner lite ovanliga och spännande råvaror i matkassarna.
 • Det är ingen bindningstid
  Du är inte bunden till en bestämd period, utan kan när som helst säga upp din prenumeration.

 

Se mer här

Följ och dela gärna vidare!

Ekologisk matkasse - bäst i test

För att få märka ett livsmedel som ekologiskt krävs det att varan måste ”innehålla minst 95% ekologiska ingredienser” (Livsmedelsverket.se). Det är ett högt krav som därmed tydligt talar om för konsumenten att det är produkter som verkligen gynnar miljön. Men när det kommer till matkassar…

Fortsätt läsa